Ada ke orang yang suka kek panas panas sama macam saya? saya ni kalau kek buat sendiri, mesti nak makan panas-panas tak kira la potong tak cantik pun tak mengapa. lebih sedap makan panas terutama bahagian keraknya.
Bertahun guna resepi sukatan cawan ni je. Kredit buat my biras kakngah pojee untuk resepinye.
1 cawan gula kastor
1 cawan planta/butter
2 cawan tepung kek. (saya suka tepung blue key. Kali ni guna tepung brand bagus je. Tak gebus macam selalu. Huwaaa. Sedih tapi elok je lembut.)
4 -5biji telur(saya sukat ikut cawan, kadang 4 biji je dah penuh secawan tu)
2biji buah oren. Parut kulit dn perah jusnya
1sudu kecil ovalete(saja tambah)
Mix gula+butter hingga kembang dan putih. Masukkan telur. Dan masukkan ovalet jika suka. Oren tadi dan parutan kulit. Kemudian masuk la tepung tu.
Sebelum adun tu korang panas kan la oven 15 minit ke .... Pastu bakar la 40-50 minit ikut oven korang..ni kakLM guna loyang besar supaya ia nipis cepat sikit masaknye.haha
Selamat mencuba. Takmo oren korang letak la pisang atau tak letak perisa apa pun boleh je.

0 Comments
Terima kasih sudi membaca dan komen. Mohon komen yang baik2 saja. Segala komen berunsur fitnah atau kata2 kesat saya akan delete.