PENGESAHAN PENEMPATAN TINGKATAN SATU

 Assalamualaikum.


Pagi semua. 

Harini kalut sikit sebab perlu tuju 2 tempat berbeza. Untuk penempatan ke tingkatan 1 perlu ada surat dari pihak sekolah rendah tapi surat tu keluar pada hari ini juga. 


Perlu ke sekolah kebangsaan terlebih dahulu, fotostat surat tu dan terus ke Sekolah Menengah pula.


Cikgu sekolah kebangsaan kelam kabut juga kerana pukul 8 office buka baru mereka mula print surat tu. Perlu tunggu agak lama juga la tadi. Ops, kalau lebih dari 15 minit memang LM kira lama la. Hahha.


Sampai ke Sekolah Menengah pula, ambil borang, serah maklumat anak dan terus balik. Alhamdulillah 10 lebih dah sampai rumah. 


Mujur tak booking nak jalan ke mana mana lagi, kalau tak, susah juga bila urusan anak tak selesai lagi. Tarikh ni pun baru dapat tahu. Pengajarannya, jika ada anak nak naik tahun 1 dan tingkatan 1, kalau cuti panjang ni nak jalan, perlu elak minggu pertama dan minggu terakhir cuti sekolah la kot? 


Post a Comment

6 Comments

LadyBird said…
pengalaman yg berguna untuk panduan ldy suatu hari nanti..
Suria Amanda said…
Aalhamdulillah dah dapat penempatan sekolah baru ye...anak buah SA si kembar tu blom dapat lagi
Ammi said…
ammi pun tak ingat ada ke husband pergi sahkan tempat...adalah kot kan.
padahal baru je tahun lepas ahaksss...nampak nau kita tak ambik port bab2 penempatan sekolah
adnil linda said…
Selalu kalau naik tahun 1,xd mslh sgt kot.. Yg nak naik tingktan 1 nie, lg2 kalay sekolah dekat bandar.. Memang tempat terhad.. Tu yg ad borang pengesahan kot..
Mama Zharfan said…
May Allah ease
Warisan Petani said…
Tahniah anak dah masuk tingkatan satu