Daging masak Kurma antara menu wajib ada dalam hidangan semasa hari raya semasa arwah nenek masih ada. Selepas arwah nenek dah takda jarang sangat saya makan menu ni.
lama tak makan, terasa rindu nak jamah lauk kegemaran saya ni. Tapi, bila dah masak rasa sebak pula nak menyuap. Rindu pada yang dah tiada. Al Fatihah
5 Comments
Teringat kurma arwah mak...tapi SA x berapa minat lauk kurma..x tau kenapa...bokeh je makan tp x jadi kegemaran la
ReplyDeleteDaging masak kurma regu dengan nasi tomato menang sedap.
ReplyDeletesedapnya! MZ pun dh lama tak mkn daging masak kurma
ReplyDeleteSaya sampai beli bubuk bumbu korma. Nak buat menu ayam korma juga. Tapi ada beberapa bahan blm ada. Nantilah cari lagi . Memang suka juga menu ini
ReplyDeleteTambah kentang, lobak merah atau tomato sikit, lagi sedap! Makan dengan nasi minyak, nasi putih atau roti jala pun ngam sangat. Memang lauk yang “meletop” masa kenduri atau hari istimewa
ReplyDeleteTerima kasih sudi membaca dan komen. Mohon komen yang baik2 saja. Segala komen berunsur fitnah atau kata2 kesat saya akan delete.