LAUK SARDIN


Assalamualaikum. lauk sardin kalau kerap dimasak terasa jemu nak memandangnya tapi bila lama tak makan rindu la pula. Kalau di rumah ni biasanya saya akan masak sambal . Sambal? ye saya tumis bawang , garlic dan cili kisar sampai naik minyak baru masukkan sardin. mana yang suka goreng dulu sardin boleh goreng . kemudian baru tumis bahan kisar. 

Bila buat sambal, gabungan rasa pedas dan wangi tumisan bawang tu lagi menambah selera. ops, kalau minat kentang boleh tambah kentang goreng. nyumss

Post a Comment

6 Comments

  1. Saya nak makan...tapi saya sorang jer gemar lauk ni...isi rumah x gemar...

    ReplyDelete
  2. dulu ammi buat gini gak sambal sardin..tp sekarnag kita up tak guna cili kering kisar. Kita tumbuk cili padi terus.

    ReplyDelete
  3. Sama kak. Saya pun selalu racik lagi Cili, bawang, tomat, supaya lebih sedap. Terkadang kalo sardin ini saja, berasa fishy

    ReplyDelete
  4. Lauk yg tak pernah jemu dimakan :)

    ReplyDelete

Terima kasih sudi membaca dan komen. Mohon komen yang baik2 saja. Segala komen berunsur fitnah atau kata2 kesat saya akan delete.