MIHUN GORENG SINGAPORE


Assalamualaikum. Salam Selasa. Entah kenapa terasa moody dan lemau semacam harini. Pagi ni saya cuma goreng mihun Singapore untuk sarapan dan bekal . Tak terlalu Singapore la kot, saya letak kucai, hehe. Nampak macam kurang berseri hanya ada carrot, terus saya campak sedikit kucai dalam mihun tu. Portein saya cuma letak ayam dan bebola ikan  serta tiga biji telur. 

Ni saya punya, sedikit mihun, telur dadar dan beberapa helai daun salad yang saya hiris . 

Korang suka makan mihun Singapore ke mihun Malaysia? hehehehe(gurau)

Post a Comment

11 Comments

  1. Bee Hoon singapore pedas dia pada lada hitam tapi saya lebih suka Beehoon malaysia le sebab boleh lebih pedas dan nampak merah gitu. Lebihkan taugeh bila makan krup krap krup krap. Jangan nangis udahle sebab ada taugeh. eh

    ReplyDelete
  2. favorite arwah hubby akak. mak pun suka. kena la letak kucai. br best.

    ReplyDelete
  3. dua2 pun MA suka...yum yum

    ReplyDelete
  4. saya suka bihun malaysia dan singapore ..janji free hehe

    ReplyDelete
  5. Dua-dua suka tapi kalau buat mihun Singapore saya masukkan cili padi sikit sebab tak nak buat sambal kicap.

    ReplyDelete
  6. yummehhh ,,,eqin lagi suka bihun singapore putih2 ni..merahhhh2 tu kurenggg hehe

    ReplyDelete
  7. saya suka bihun kaler sos, tak suka yg putih hehehhe

    ReplyDelete
  8. Bihun singapore i like. Dulu kat SDS Masai bihun singapore dia tersangat sedap. Selalu order.

    ReplyDelete
  9. Asal makanan halal tak apa.apapun saya makan..

    ReplyDelete
  10. Muhun Singapore itu memang semua nya tanpa kecap ya kak? Di sini muhun ada 2 jenis juga. Tanpa kecap, dan pakai kecap. Tapi kami biasa sebut yg tanpa kecap, itu Chinese style 😅. Saya suka 2-2 nya. Tergantung mood lah nak masak yg mana 😂

    ReplyDelete

Terima kasih sudi membaca dan komen. Mohon komen yang baik2 saja. Segala komen berunsur fitnah atau kata2 kesat saya akan delete.