Assalamulaikum . Salam Isnin, Salam Monday Blues. Eh! Nah Tauhu Bergedil. Ada yang suka?
Makan ni , 2-3 biji kenyang ooo
Cili api dan kicap cili pelengkap rasa.
Dulu saya kerap juga beli, tapi bila dalamnya bergedil banyang bawang dan kobis dengan kentang berbuku ketul ketul tak hancur terus rasa geram. 4 ketul RM 5 tapi rasa ke Laut Mati. hehe. Rasa lebih berbaloi buat, maka gigih la kita buat.
10 Comments
Suka kalau intinya penuh lepas tu sambal kicap dia sedap
ReplyDeleteFav my daughter...kena buat banyak selalu sebab dia suka ulang-ulang makan
ReplyDeletesuka sangattttt...dah lama juga tak buat sendiri sebab malas tapi nak membeli pun kadang2 malas juga.
ReplyDeletesedap ni..geng Ammi, nak buat x rajin..selalu beli je, tapi mcm lama jugak x beli ni
ReplyDeleteSedap dimakan, nak buat bercinta...
ReplyDeleteSedapnya Cie suka tauhu bergedil. Selalu beli je kat sini ada yang buat sedap.
ReplyDeleteBetul tu banyak kali beli mmg ke dalam laut mati hahahaha.. baik buat sendiri puas hati..
ReplyDeleteSaya suka sangat tauhu bergedil tapi selalu beli je sebab jarang beli daging di rumah ni. Kadang tauhu dah sedap kicapnya pulak fail.
ReplyDeleteAlhmdulillah rajin masak, masa muda dulu, demi anak2 saya belajar masak time waife belajar di Universiti..
ReplyDeleteSukaaa. Tp kalau di sini makannya langsung sambil gigit cabe rawit kak 🤭😁. Tak pakai sambal kecap. Orang Indonesia kalo makan gorengan pasti pakai cabe rawit (Cili api)
ReplyDeleteTerima kasih sudi membaca dan komen. Mohon komen yang baik2 saja. Segala komen berunsur fitnah atau kata2 kesat saya akan delete.