Assalamualaikum
Selamat pagi semua.
Cili.
Ini antara barang basah yang tak boleh putus stok selain bawang dan beras. Tak ada cili berhuhu la hidup LM. Mulut ku tak pedas seperti cili tau. Hehe.
LM simpan stok cili dalam bekas yang ada macam rak/tapi dalam dia untuk sejat air. Atas tapis tu alas tisu dan atas cili tutup Tisu juga agar sentiasa kering. Alhamdulillah setakat ni cili ni bertahan dua hingga tiga minggu elok tak rosak. Tak perlu guna tupperware pun setakat ni.
6 Comments
Petua berguna ni, boleh cuba.. sebab Sis suka beli cili dan lada banyak-banyak hehehehe
ReplyDeleteada pernah nampak orang buat tips macam LM buat ni dan letak bawang putih seulas...
ReplyDeletesamalah...stok cili jangan berani2 nak habis kat rumah. kemurungan abah & amminya. ada yg kata letak bawang putih juga utk tahan lama
ReplyDeletewajib ada stok cili kat rumah... kalau takde boleh kemurungan oi
ReplyDeletepart letak tisu tu MZ pernah try sbb ternampak tip tu kat mana ntah...tp kdg2 mls la plak ahhahah main campak jer semua sayur dlm fridge
ReplyDeleteOh pakai tisu yaa...biasnya saya pakai kertas biasa😁
ReplyDeleteTerima kasih sudi membaca dan komen. Komen yang baik2 saja ye. Segala komen berunsur fitnah atau kata2 kesat saya akan delete.
Andai ada sebarang pertanyaan boleh email saya di lydiamiza23@yahoo.com