GARUDA WISNU KENCANA CULTURAL PARK, BALI

 Assalamualaikum


Tempat pertama yang kami pergi bawa anak- anak jalan adalah Garuda Wisnu Kencana Cultural Park ni. 


Aktiviti kami santai saja memandang kan Dik Ad belum sampai dari Malaysia. Dia gerak selepas habis kelas. 


Jalan di sini view memang cantik. Tempatnya di atas bukit. Tapi, memang pakai banyak tenaga la menapak seluruh tempat ni. 

Kami di puncak.

Nak ke atas ni boleh sewa buggy atau jalan kaki. Ikut keselesaan sendiri. 



Unik tangga ni












First time pegang cobek. Eh betul ke cobek? 
Kena beli la kot, mudah nak buat ayam penyet. 

Banyak tempat cantik dalam ni, takut pula nak letak semua, nanti korang jemu nak baca. 




Post a Comment

4 Comments

LadyBird said…
cantik tempatnye.. ldy suka tengok gambar2.. boleh x ek kalau kite perbesarkan gambar..
Mama Zharfan said…
best tu posing2 time holiday. cuaca ok ker? tak sepanas msia ker?
SalbiahM said…
kalau entry travel, tak pernah jemu. hehe. nanti sambung tau
Fanny_dcatqueen said…
Iya kak, itu cobek 😄. Saya punya 1 di rumah.tapi susah cari cobek yg terbuat dari batu bagus. Yg banyak dijual belum tentu bagus, terkadang batunya banyak pasir. Saya dulu beli di kampung di Jawa, di jual di pinggir jalan saja. Tapi memanglah berat sangat 😂.

Kakak dah sampai GWK, saya trakhir kesana dah lama, dan saat itu patung ini blm selesai dibangun. Masih dalam proses.

Setelah selesai, tiap ke Bali saya selalu stay di atas, Ubud, kintamani etc. Jadi memang tak pernah ke bawah. Lihat GWK ini dari jauh saja. Dan pas landing , terlihat juga dari jendela pesawat 😁

Kalo ke Bali lagi saya nak lihat lah dari dekat