ROTI SARDIN

 Assalamualaikum



Roti Sardin. 


Benda paling mudah. Ada sardin, ada roti dan telur. Siap!


Tapi, kalau malas tak menjadi juga menu ni. Kena ada mood rajin baru ia menjadi. Dah banyak hari LM plan nak buat akhirnya harini baru mampu buat. Itu pun bukan sebab rajin, tapi sebab paksa diri. Huhu. 


Sardin tu LM masak dulu dengan bawang dan garlic. Letak sikit air Asam jawa untuk buang rasa hanyir. 


Roti tu, LM buang kerak tepi dan lenyek bagi leper. Letak inti hingga 1/3 bahagian roti. Gulung rapat. Jangan risau roti tu akan kembang apabila di goreng nanti.


Selesai gulung. Celup dengan telur yang telah dikocak. Goreng dengan api sederhana.


Telur tu LM kocak dengan sedikit garam untuk elak rasa hanyir. 


Mudah kan?

Selamat mencuba. 

Post a Comment

8 Comments

Warisan Petani said…
Bolehlah buat berbuka puasa
tentu sedap rasanya
Sheila Adziz said…
wow sedapnya...
Syazni Rahim said…
Sedap dan senang dibuat
Mama Zharfan said…
MZ suka mkn yg ni, tp tak pernah buat laaa..err mcm tak reti/tak yakin nak buat hahhah
anamizu said…
sedapp ni! masuk dlm list dulu utk menu berbuka esok esok hehe
mama tisya said…
sedap ni...nk plak mkn panas2
tgu rajin dtg nt kita try nih plk
makan waktu sahur pun dah kenyang ni