Assalamualaikum
Roti Sardin.
Benda paling mudah. Ada sardin, ada roti dan telur. Siap!
Tapi, kalau malas tak menjadi juga menu ni. Kena ada mood rajin baru ia menjadi. Dah banyak hari LM plan nak buat akhirnya harini baru mampu buat. Itu pun bukan sebab rajin, tapi sebab paksa diri. Huhu.
Sardin tu LM masak dulu dengan bawang dan garlic. Letak sikit air Asam jawa untuk buang rasa hanyir.
Roti tu, LM buang kerak tepi dan lenyek bagi leper. Letak inti hingga 1/3 bahagian roti. Gulung rapat. Jangan risau roti tu akan kembang apabila di goreng nanti.
Selesai gulung. Celup dengan telur yang telah dikocak. Goreng dengan api sederhana.
Telur tu LM kocak dengan sedikit garam untuk elak rasa hanyir.
Mudah kan?
Selamat mencuba.
8 Comments
tentu sedap rasanya