Assalamualaikum, ada peminat roti sardin?
Roti Sardin. Benda paling mudah. Ada sardin, ada roti dan telur. Siap!
Tapi, kalau malas tak menjadi juga menu ni. Kena ada mood rajin baru ia menjadi. Dah banyak hari saya plan nak buat akhirnya harini baru mampu buat. Itu pun bukan sebab rajin, tapi sebab paksa diri. Huhu.
Sardin tu saya masak dulu dengan bawang, cili dan garlic. Letak sikit air asam jawa untuk buang rasa hanyir. jika kurang masin tambah garam.
buang tepi roti , lenyekkan dan letak satu sudu isi sardin. gulung rapat dan celup dengan telur yang telah dicampur garam dan dipukul . goreng dengan api sederhana. bila dah perang boleh angkat
Mudah kan?
Selamat mencuba.
8 Comments
Bolehlah buat berbuka puasa
ReplyDeletetentu sedap rasanya
wow sedapnya...
ReplyDeleteSedap dan senang dibuat
ReplyDeleteMZ suka mkn yg ni, tp tak pernah buat laaa..err mcm tak reti/tak yakin nak buat hahhah
ReplyDeletesedapp ni! masuk dlm list dulu utk menu berbuka esok esok hehe
ReplyDeletesedap ni...nk plak mkn panas2
ReplyDeletetgu rajin dtg nt kita try nih plk
ReplyDeletemakan waktu sahur pun dah kenyang ni
ReplyDeleteTerima kasih sudi membaca dan komen. Mohon komen yang baik2 saja. Segala komen berunsur fitnah atau kata2 kesat saya akan delete.