ROTI SARDIN

 Assalamualaikum, ada peminat roti sardin?



Roti Sardin. Benda paling mudah. Ada sardin, ada roti dan telur. Siap!


Tapi, kalau malas tak menjadi juga menu ni. Kena ada mood rajin baru ia menjadi. Dah banyak hari saya plan nak buat akhirnya harini baru mampu buat. Itu pun bukan sebab rajin, tapi sebab paksa diri. Huhu. 


Sardin tu  saya masak dulu dengan bawang, cili  dan garlic. Letak sikit air asam jawa untuk buang rasa hanyir. jika kurang masin tambah garam. 


buang tepi roti , lenyekkan dan letak satu sudu isi sardin. gulung rapat dan celup dengan telur yang telah dicampur garam dan dipukul . goreng dengan api sederhana. bila dah perang boleh angkat

Mudah kan?

Selamat mencuba. 

Post a Comment

8 Comments

  1. Bolehlah buat berbuka puasa
    tentu sedap rasanya

    ReplyDelete
  2. Sedap dan senang dibuat

    ReplyDelete
  3. MZ suka mkn yg ni, tp tak pernah buat laaa..err mcm tak reti/tak yakin nak buat hahhah

    ReplyDelete
  4. sedapp ni! masuk dlm list dulu utk menu berbuka esok esok hehe

    ReplyDelete
  5. sedap ni...nk plak mkn panas2

    ReplyDelete
  6. makan waktu sahur pun dah kenyang ni

    ReplyDelete

Terima kasih sudi membaca dan komen. Mohon komen yang baik2 saja. Segala komen berunsur fitnah atau kata2 kesat saya akan delete.