LM tak bakar kering sangat, biar dalam dia juicy.
Ikan ni LM minta tokey ikan belah belakang supaya mudah nak buat ikan bakar sumbat. LM cuma guna sambal saja isi dalam tu. Cili kering, bawang dan garam sedikit gula. Kalau ikut selera sendiri suka letak inti sambal Campur kelapa. Letak sikit ketumbar dan intan tapi anak kecil tu tak minat yang tu maka LM buat saja versi yang buat mereka makan bertambah.
Ikan tilapia berlado leftover kelmarin pun ada lagi maka panaskan sekali untuk di habiskan semalam supaya tak ada makanan terbazir.
Harini pula plan nak buat nasi kerabu tapi dah 2 kali pergi kedai dekat ni tak ada pula jual daun selom. Maka tukar kepada menu nasi minyak dan ayam masak merah kot. Tak mula masak lagi sebab semua masih kenyang pagi tadi LM buat roti jala untuk sarapan mereka.
Korang kalau ikan cencaru biasanya masak apa ye? Zaman kat uitm jengka dulu kami paling anti ikan jacket ni. Haha
0 Comments
Terima kasih sudi membaca dan komen. Komen yang baik2 saja ye. Segala komen berunsur fitnah atau kata2 kesat saya akan delete.
Andai ada sebarang pertanyaan boleh email saya di lydiamiza23@yahoo.com