Salam Jumaat, hai semua. Pagi ni kemas kemas pasu tanaman tengok bayam brazil terbiar. Dah tua bercabang dan telah meleret ke luar pasu tak dipetik. Maka rajinkan diri petik dan tanam semua batangnya . Daun dia saya cuci dan buat bayam brazil celup tepung.
Saya cuma guna tepung bestari saja.
Saya bancuh dua sudu tepung tu bersama sedikit air dan celup bayam brazir ke dalam bancuhan tadi. Angkat toskan dan salut dengan tepung bestari yang kering dan kemudian terus goreng
Alhamdulillah, sedap rasanya . Sekejap saja habis.
Korang suka masak apa bayam brazil? tumis atau buat ulam?
5 Comments
lama tak nampak orang up sayur brazil nie
ReplyDeletesalam jumaat.. bayam brazil saya suka buat ulam.. yang celup tepung pun suka, nak2 yang rangup.. tak sedar habis
ReplyDeleteLama plak tak makan bayam brazil.. dulu ada tanam sampai tak termakan. Masa tu suka tumis sekejap je bubuh bawang putih.
ReplyDeleteDulu famous bayam brazil ni ramai orang tanam. Nak hidup tu senang.
ReplyDeletesaya kalau sayur bayam, saya memang masak jd sup sayur ajer heheeh
ReplyDeleteTerima kasih sudi membaca dan komen. Mohon komen yang baik2 saja. Segala komen berunsur fitnah atau kata2 kesat saya akan delete.